Політика
28 серпня 2015
Мер Києва заявив, що країні потрібна децентралізація
Крім того, Віталій Кличко підкреслив, що сьогодні потрібні якісні закони, щоб бізнес був зацікавлений працювати чесно і платити податки.
news-image

Україні потрібна децентралізація, бо життя кожної окремої громади змінює місцева влада. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Як мер столиці більше року тому я взяв на себе відповідальність за те, що відбувається в Києві. Так, не все просувається так швидко, як хотілося б. Але в тому стані, в якому ми отримали столицю – ми ситуацію вирівняли і є позитивна динаміка – Київ розвивається і змінюється.

І з цієї позиції скажу: нам потрібна децентралізація. Бо життя кожної окремої громади змінює місцева влада. Нам потрібні ті фінанси, які заробляє місто. Нам потрібні повноваження розпоряджатися цими коштами. Тоді будуть і всі дороги відремонтовані, і збудована нова інфраструктура, і нові школи та дитсадки, – зазначив мер Києва.

Він зауважив, що цього року вперше за останні роки у столиці відкрили два нові дитсадки і дві школи.

І якщо будуть ресурси – буде нова інфраструктура і в Києві, і в інших містах та містечках, - переконаний голова КМДА.

Віталій Кличко підкреслив, що сьогодні потрібні якісні закони, щоб бізнес був зацікавлений працювати чесно і платити податки. А також ефективна правоохоронна система, щоб, як наголосив мер, «у корупціонерів земля горіла під ногами».

Нам сьогодні потрібно і підтримувати соціально незахищених громадян, які поставлені на межу виживання. Тому, наприклад, в столиці тариф на квартплату, який залежить від міської влади, ми не підвищували. Тому соціальний хліб у Києві – найдешевший в Україні. Тому столичні пенсіонери і пільговики безкоштовно їздять в громадському транспорті. Люди довірятимуть владі, яка, в першу чергу, керується їхніми інтересами, а не своїми політичними мотивами, – сказав Віталій Кличко.
Читайте також: Кличко став головою БПП