Політика
31 серпня 2015
«Сволота, - я по-іншому сказати не можу, - кинула гранату в наших правоохоронців», - Гройсман
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликає негайно розслідувати злочин біля стін Парламенту і наголошує на відповідальності політиків.
news-image

Сьогодні, коли український Парламент прийняв важливі рішення, які децентралізують владу, які не дозволять будь-кому узурпувати владу в Україні, стався жахливий терористичний акт під стінами Верховної Ради, сказав В.Гройсман.

Передає «Єдність» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

 «Сьогодні скоєний злочин проти наших героїв, проти тих правоохоронців, які охороняли спокій і Верховну Раду», - підкреслив В.Гройсман, зазначивши, що багато з цих людей були учасниками АТО, воювали на Сході країни.

Голова Верховної Ради повідомив, що мав розмову з Міністром внутрішніх справ, який поінформував, що поранення отримали близько 90 осіб внаслідок того, що «сволота, - я по-іншому сказати не можу, - кинула гранату в наших правоохоронців».

«Я вважаю, що повну відповідальність за те, що відбулося, несуть не тільки ті, хто кинув гранату в мирних правоохоронців, а й ті, хто їх привів сюди, хто закликав до непокори, і які мають нести політичну відповідальність за те, що сьогодні відбулося», - сказав В.Гройсман.

«Я як Голова Парламенту вимагаю від правоохоронців негайно знайти винних, заарештувати і покарати кожного з них, а політичні діячі, які призвели до цього, повинні взяти на себе всю повноту відповідальності», - заявив В.Гройсман.

Він запевнив, що українські парламентарії зроблять все для того, щоб якомога краще надати допомогу усім постраждалим. «Ми все зробимо для того, щоб не дати нікому всередині країни розв’язати «другий фронт війни», - сказав Голова Верховної Ради. «Це може бути вигідно тільки ворогам України, - констатував керівник Парламенту. - Тим, хто керується з Кремля, хто спокій змінює на терор. Таким людям в Україні не місце».