Події
2 вересня 2015
Колишній комбат "Криму" поскаржиться на Україну до Європейського суду
Кримчанин Станіслав Краснов, який раніше був командиром українського батальйону "Крим", має намір оскаржити в Європейському суді з прав людини бездіяльність української влади і ненадання допомоги громадянам України, яких переслідують на території анексованого Росією Криму.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це Краснов заявив сьогодні журналістам. За його словами, він планує подати позов і проти Російської Федерації за порушення прав людини на території Криму.

У мене є план подати позов до Європейського суду з прав людини на Російську Федерацію за терор і окупацію, а також на Україну за фактичну зраду тих, хто там є, за повну бездіяльність, злочинне недбальство, – сказав Краснов.

На його думку, влада України неефективно діє в тому, що стосується допомоги проукраїнськи налаштованим кримчанам та їхнім родичам, яких переслідують спецслужби Росії на півострові.

Зокрема, він нагадав, що його мати, яка перебуває в статусі свідка у справі, порушеній в Криму проти самого Краснова, не може виїхати на материк через заборону Федеральної служби безпеки Росії.

Однією з головних проблем Краснов назвав відсутність житла, де його мати могла б жити, залишивши півострів.

До кого конкретно з української влади є претензії, Краснов не уточнив.

 

Читайте також: ОБСЄ заявляє про бойову активність в районі донецького аеропорту