Київ
3 вересня 2015
У Києві в трубі теплотраси закопали живцем трьох собак
Одна тварина - загинула, дві поки що залишаються у підземній пастці.
news-image

Вчора в Голосіївському районі столиці робочі закопали трубу, в якій ховалися від спеки три собаки. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці активістка Наталія Рец, передає «Єдність».

Як повідомляє Наталія Рец, наразі один із собак вже загинув. Незважаючи на те, що активісти одразу ж звернулися по допомогу, але собаки досі залишаються у пастці.

МНС викликали ввечері, вони відмовилися допомогти. Хлопці з Animal Rescue вже там були, намагалися витягнути собаку, але він злякався, і у них не вийшло його підманити. Спасибі їм величезне за спробу! - написала Наталія Рец.

Ситуацію більш детально описав один із волонерів, що намагався врятувати тварин.

Собаки знаходяться в коробі теплотраси. Це бетонний ящик, висотою 40 см, накритий зверху бетонною плитою. У коробі прокладені труби з гарячою водою. Під час ремонту короб відкопується, а бетонна плита піднімається краном. З короба є вихід в камеру теплотраси. Саме туди і спускалися рятувальники. Собаки можуть вийти в цю камеру, де їх можливо зловити. Для цього волонтери повинні регулярно опускати в люк корм і обов'язково воду і підкликати собак. Як тільки вони вийдуть в камеру, ми приїдемо і зможемо їх відловити. Інших способів немає. Розкопавши короб зверху, навіть за допомогою екскаватора, волонтери наткнуться на бетонну плиту, що накриває короб. А якщо її зняти - собаки тут же підуть по коробу далі, і ситуація залишиться такою ж. Необхідні час і терпіння. Таким чином командою вже була врятована кішка, так само закопана неуважними монтерами і кошеня, що впало у люк, і жило там кілька тижнів, - повідомив волонтер про план.

Як написала Наталія Рец, вчора вночі приходив "начальник, який закопував собак і пообіцяв, що сьогодні вони відкопають яму", щоб допомогти тваринам. Втім, станом на 12.30 ситуація не змінилася. Як повідомила кореспонденту «Єдність» одна із волонтерок, собаки залишаються під землею.

Ми їх не дістали. Там просто знову все потрібно розкопати і зняти плиту. По іншому - не вийде. Там - чотириметровий колодязь, по якому проходять труби теплотраси та 62 градуси спеки. Два собаки зараз живі, один намагався вибратися і зварився. Ми викликали тесляра, він зробив сходинки. Наразі ми чекаємо, можливо, собаки виберуться, якщо ні - будемо збирати гроші на екскаватор, - сказала нам волонтерка Любов Миколаївна.
Читайте також: У Голосіївському районі сталося масове отруєння собак (ФОТО)