Суспільство
8 вересня 2015
У Росії хочуть заборонити автомобілі Hyundai та KIA
Залізничний районний суд Ростова-на-Дону проведе перше основне слухання у справі про заборону в РФ автомобілів Hyundai
news-image

Про це повідомив РІА Новини представник позивача Ростислав Ричанов, передає «Єдність».

Позивач просить припинити продажі автомобілів Hyundai через імовірність заклинювання керма під час руху, про що навіть згадується в керівництві для водія.

Як повідомлялося раніше, позов був пред'явлений у зв'язку з неодноразовим протягом двох місяців після покупки бізнес-седана Hyundai i40 заклиниванием керма під час руху, що призводило до небезпечних ситуацій із загрозою для життя самого позивача-водія і його пасажирів - дружини і двох маленьких дітей Володимира Кулакова.

У своєму позові Кулаков вимагає стягнути з відповідачів 100 000 000 рублів. Крім того, позивач просить суд винести ряд приватних визначень, зокрема, на адресу Росспоживнагляду - про заборону продажів і відкликання автомобілів Hyundai і KIA.

За даними Ричанова, це перший в Росії позов, пред'явлений до іноземного знаходиться за кордоном виробника.

На досудове слухання, яке відбулося в середині серпня, прибули представники Hyundai Motor Company, імпортера ТОВ "Хюндай мотор СНД" і калінінградського заводу ТОВ "Еллада Інтертрейд", що здійснює дозбірка машин Hyundai в Росії. Відповідачі свою відповідальність не визнали.

При цьому, за словами Ричанова, вони повідомили, що готові виплатити позивачеві 1,5 мільйона рублів, однак не пояснили в якому випадку.

Читайте також: У Росії хочуть не платити по кредитах "ворожим країнам"