Політика
8 вересня 2015
Порошенко про події 31 серпня: "Друга граната призначалася для журналістів і депутатів"
Президент Петро Порошенко розкрив план терористів під Верховною Радою 31 серпня і наголосив, що представники Нацгвардії діяли професійно.
news-image

Про це він заявив сьогодні на засіданні Уряду, повідомляє «Єдність» з посиланням на кореспондента Укрінформу.

Зараз можна сказати про план, який був у терористів. Покрити димом виконавців для того, щоб захистити їх від відеоспостереження, щоб не були встановлені особи, які планували вбити людей. І саме тому представники Національної гвардії відкидали димові шашки, щоб не дати покрити злочинців. Не гранати, а димові шашки відкидали, щоб забезпечити потім розслідування злочину, - наголосив Президент.

Він зауважив, що перша граната мала вразити нацгвардійців, викликавши вогонь у відповідь, а друга граната призначалася вже для депутатів і журналістів.

Друга граната - у вікно ВР. Це спецграната.. це граната, яка взривається після контакту з будь-якої поверхнею, у тому числі із склом ВР, яке було обліплено депутатами і журналістами. 700 фрагментів, які мали вилетіти звідти .. уявіть собі кількість жертв. У тому числі тих, хто зараз бере на себе сміливість засуджувати нацгвардійців, - підкреслив Порошенко.

Він закликав всі політичні сили зберігати спокій і врятувати країну від руїн.

Президент також анонсував, що найближчим часом слідчі оприлюднять подробиці подій 31 серпня.

Я думаю, що найближчим часом стануть відомі подробиці, які нададуть слідчі органи, і це буде жах, коли ви почуєте плани терористів, що вони збиралися зробити, - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, внаслідок сутичок під Верховною Радою, що сталися 31 серпня після голосування за децентралізацію в парламенті, загинули троє бійців Національної гвардії, ще понад 140 зазнали поранень.

Читайте також: Порошенко заявив, що спроба розвалити коаліцію зсередини зазнала фіаско