Суспільство
10 вересня 2015
У Москві затримали лідера релігійної секти - "бога Кузю"
Московська поліція затримала організатора релігійної секти, що іменував себе «богом Кузею», і його найближчих соратників.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

Співробітники московської поліції сьогодні проводять операцію з виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності організаторів розгалуженої деструктивної секти. У московських квартирах по семи адресами проводяться обшуки, в ході яких вилучено великі суми грошових коштів, специфічна література і екзотичні тварини, що містяться в неналежних умовах, - цитує ТАРС слова начальника прес-служби ГУ МВС РФ по Москві Андрія Галіакберова.

Як повідомляє агенція, організація привернула до себе увагу після нападу в 2013 році на знімальну групу «ТВ Центр» під час спроби зняти сюжет про діяльність секти за участю її лідера.

Прес-служба відділу Московського патріархату із взаємодії Церкви і суспільства повідомила, що засновником секти є Андрій Попов, який видавав себе за «єпископа Романа», а пізніше вирішив назватися «богом Кузею». У РПЦ вважають, що основний дохід учасникам секти приносила участь у православних виставках.

Читайте також: У Росії з'ясовують, чи потрібно прибирати до релігійних свят рекламу, що може образити вірян