Політика
14 вересня 2015
На виборах Коломойський робить ставку на ветеранів АТО та співпрацю з противниками Порошенка
Партія "УКРОП" готова співпрацювати з іншими політичними силами, окрім президентської "Солідарності" та "Опозиційного блока".
news-image

Про це йдеться в статті Романа Кравця і Марії Жартовської в "Українській правді" після відвідання з'їзду партії "УКРОП" у Києві 12 вересня, передає «Єдність».

Повідомляється, що наразі триває підготовка до місцевих виборів в таборі політичних сил дніпропетровського олігарха Ігоря Коломойського.

Як розповіли внутрішні джерела, партія "УКРОП" висунула в мери Кривого Рогу куратора батальйону "Кривбас" Миколу Колесника, а в мери Павлограда – ветерана АТО Євгена Терехова з позивним "Джексон". Така тактика, коли соратники Коломойського залучають до своїх лав колишніх бійців антитерористичної операції, пояснюється тим, що, з одного боку, військові самі часто повертаються розчарованими у діях влади на фронті. А з іншого - до їхньої критики люди зараз все таки прислухатимуться значно більше, ніж до промов людей в костюмах.

До того ж колишні бійці можуть стати додатковим силовим важелем на виборах.

Осередки УКРОПу, згідно із сайтом партії, є у 22 областях України, але головне завдання – перемога в центрі й на заході України. Тому співпраця з іншими політичними силами заради перемоги активно обговорюється всередині "групи Приват".

"Солідарність" і "Опозиційний блок" – виключено. Я поки що не можу зрозуміти "Самопоміч", а "Батьківщина" – нормально, – резюмує один з членів партії.

Льовочкін також підтвердив виданню, що не збирається воювати з Коломойським, хоча вважає його политічні сили партіями одного дня.

Крім того привабливою і перспективною вважається Радикальна партія. Партія "Відродження" є проектом Коломойського, на яку разом з УКРОПом робляться великі ставки. 

Наразі члени УКРОПу і "Відродження" відкрито заявляють, що домагатимуться перевиборів до Верховної Ради і перевиборів президента.

Читайте також: Націоналізація по-кримськи: нерухомість Коломойського заарештували