Шоу-біз та культура
21 вересня 2015
Серіал "Гра престолів" встановив рекорд в історії "Еммі", отримавши 12 нагород
"Гра престолів" стала абсолютним тріумфатором "Еммі".
news-image

П'ятий сезон фентезі-саги "Гра престолів" здобув 12 нагород "Еммі", встановивши таким чином рекорд в історії церемонії, передає «Єдність» із посиланням на ВВС.

Серіал, знятий за мотивами серії романів Джорджа Мартіна "Пісня льоду і вогню", здобув головний приз - "Найкращий драматичний серіал року". Також "Грі" дісталися, зокрема, призи за кращого актора другого плану, кращу режисуру і кращий сценарій. Це вже п'ятий сезон культового серіалу, який часто критикують за сцени сексу й насильства. Головну премію "Еммі" він здобув уперше.

Крім того, "Еммі" отримали Віола Девіс, що визнана найкращою актрисою за роль у детективному серіалі "Як уникнути покарання за вбивство" та Джон Хемм, що отримав приз за найкращу чоловічу роль отримав  за образ Дона Драпера у стрічці "Божевільні". Гумористичний політичний серіал "Віце-президент" переміг у номінаціях "Краща комедія" та "Кращий комедійний сценарій". Стрічка "Очевидне" отримала нагороду за кращу режисерську роботу в комедіях, а також за найкращу чоловічу комедійну роль - автори премії відзначили гру Джеффрі Тембора. Приз за найкращу комедійну жіночу роль отримала Джулія Луї-Дрейфус. Це вже четверта її нагорода.

Читайте також: The Hollywood Reporter склав рейтинг найкращих телесеріалів усіх часів