Наука та технології
21 вересня 2015
У Дніпропетровську відкрили першу в Україні платформу з розвитку космосу
Вчора у Дніпропетровську відкрили проект із розвитку космосу – перший в Україні SPACE HUB.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на сайт Дніпропетровської обласної ради, SPACE HUB - це професійна платформа для нових ідей у космічній сфері. Вона містить бізнес-інкубатор для космічних, інженерних та IT start-up, event-зону для наукових заходів та музей науки, де розмістять прототипи унікальних наукових розробок.

Це платформа для ініціативних людей, молодих вчених, які генерують унікальні ідеї з розвитку космічної галузі. Амбітна ідея належить резидентам бізнес-інкубатору InnovationBox, який ми відкрили минулого року. Ми створюємо сприятливе середовище, де ідеї та проекти трансформуються в успішні бізнес-компанії. І у нас є результати – за час існування InnovationBox 5 проектів отримали інвестиції в розмірі 250 тисяч доларів", - сказав голова облради Дніпропетровщини Євген Удод.

За його словами, механізм дуже простий: хлопці приходять зі своїми ідеями в бізнес-інкубатор, де їх навчають, надають експертну підтримку, допомагають в бізнес-плануванні. У підсумку ідея трансформується в готовий бізнес-проект, який можна пропонувати донорам, інвесторам, банкам.

Наразі молоді підприємці вже мають ряд конкретних пропозицій для розробки – це контроль психологічного стану космічних туристів та електродвигун для супутника.

Читайте також: Плотницький підписав Указ про проведення перших виборів до місцевих органів влади "ЛНР"