Київ
22 вересня 2015
Кличко ініціював продаж ліків від гіпертонії за найнижчою ціною в Україні
Відсьогодні в аптеках КП «Фармація» мешканці столиці, які потребують соціального захисту і мають серцево-судинні захворювання, зможуть придбати за карткою киянина ліки за найнижчими цінами.
news-image

Про це заявив Віталій Кличко під час презентації соціального проекту «Допоможемо хворим на гіпертонію», запровадженого в аптеках КП «Фармація», передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, ми, руйнуючи корупційні схеми, знаходимо кошти для підтримки соціально незахищених верств населення, щоб надати допомогу киянам, зокрема у сфері охорони здоров'я. Сотні тисяч киян сьогодні страждають на серцево-судинні захворювання, і ми знайшли можливість зробити соціальні ціни на 10 найменувань ліків першої необхідності, знижки на деякі ліки досягають 70%, – зазначив Віталій Кличко.

Повідомляється, що у першу чергу будуть відпускати за спеціальними цінами 10 базових лікарських засобів вітчизняних заводів–виробників:

Амлодипін-КВ таб. 5 мг, №30 – КВЗ;

Бісопрол табл. 5 мг, №20 – Фармак;

Еналозид Моно таб. 10 мг, №20 – Фармак;

Еналозид 25, таб. 10 мг/25 мг, №20 – Фармак;

Ліприл таб. 10 мг, №30 – Фармак;

Ліпразид 10 таб., №30 – БХФЗ;

Метопролол таб. 100 мг, №30 - БХФЗ;

Фармадипін кр. 2% 5 мл – Фармак;

Каптопрес-Д таб. №20 – Дарниця;

Каптоприл таб. 0,025 г, №20 – Тернофарм.

Наприклад, якщо 20 пігулок Бісопролу сьогодні в аптеках Києва в середньому коштує 24,5 грн, то у «Фармації» відтепер за "Карткою киянина" пільговики можуть його придбати за 9,85 грн.

Здоров'я киян – це пріоритет для нас. Раніше «Фармація» була збитковою. Ми погасили всю заборгованість, підприємство вийшло у прибуток і сьогодні може покривати видатки, пов'язані з соціальним напрямком, – зауважив Кличко.

За словами очільника столиці, у подальшому планується розширення переліку ліків, які кияни пільгових категорій зможуть придбати за спеціальними цінами.

Читайте також: У Києві відремонтовано реабілітаційний центр для учасників АТО зі спинальною травмою