Україна
25 вересня 2015
Прикордонникам підвищать заробітну плату
Військовослужбовцям Державної прикордонної служби України встановлюється щомісячна додаткова грошова винагорода як у Збройних Силах та Нацгвардії.
news-image

Таким чином, вже з січня 2016 року грошове забезпечення прикордонників зрівняється з грошовим забезпеченням військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії, передає «Єдність».

При цьому рівень грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України буде збільшено в середньому на 20 % у порівнянні з поточним роком.

Крім того, з 1 вересня 2015 року підвищені заробітні плати отримають працівники прикордонного відомства. Це передбачено Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» , згідно з яким з 1 вересня 2015 року підвищується прожитковий мінімум і мінімальна заробітна плата з відповідним збільшенням витрат на оплату праці, пенсійне забезпечення, допомоги сім’ям з дітьми та одноразові допомоги, стипендії аспірантів і докторантів.

Середній розмір підвищення заробітної плати працівників Державної прикордонної служби України в залежності від кваліфікації працівника становитиме від 13 до 19 %.