Економіка та бізнес
25 вересня 2015
ЄС готує ще понад мільярд євро на кредити українським виробникам
Європейський союз підготував для України програму фінансової допомоги, згідно з якою Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк виділять більше одного мільярда євро кредиту, які через українські банки підуть на кредитування українських виробників.
news-image

Як повідомляє «Єдність», за словами керівника програмами співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренда де Гроота, програма запрацює в першому кварталі 2016 року.

Буде виділено 95 мільйонів євро безпосередньо від ЄС.

Приблизний обсяг допомоги від ЄБРР та ЄІБ - більше одного мільярда євро, також ідеться про допомогу безпосередньо від ЄС на суму 95 мільйонів євро", - сказав де Гроот.

За його словами, ці гроші будуть виділятися місцевим українським банкам для кредитування українського бізнесу, що потребує допомоги в технічному переоснащенні виробництва товарів відповідно до експортних вимог ЄС.

У ЄС сподіваються, що ця програма розпочне роботу в першому кварталі 2016 року. Для отримання цих кредитів компанії повинні будуть представити бізнес-план, який буде перевірятися інвестором.

Читайте також: Нацбанк знижує облікову ставку до 22%