Київ
25 вересня 2015
У столиці черга до дитсадків скоротилася на 15% – Ганна Старостенко
Протягом двох наступних років у столиці буде відкрито близько 100 додаткових груп для більше ніж двох тисяч малюків.
news-image

Завдяки комплексному вирішенню проблеми дефіциту місць у дошкільних навчальних закладах Києва, черга до дитсадків станом на вересень 2015 року скоротилася майже на 15 % – з 14-ти до 12-ти тисяч місць. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, вітаючи з Днем дошкілля всіх вихователів та працівників дитсадків столиці, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Нестача дитячих садків – одна з найгостріших проблем міста, яку команда мера Віталія Кличка успішно вирішує, незважаючи на складні економічні умови. За рахунок відкриття двох нових дитсадків у Дарницькому та Солом’янському районах столиці, відновлення 74 додаткових груп для дошкільнят, Києву вдалося скоротити чергу майже на 2 тисячі місць, – зазначила вона.

При цьому Ганна Старостенко запевнила, що столична влада працюватиме над цим питанням і надалі.

До кінця року ми також плануємо відкрити декілька нових дитячих садків. Крім того, завдяки меру Віталію Кличку, Київ отримав 4,5 млн євро на відновлення додаткових груп у дитсадках – очікується, що протягом двох наступних років у столиці буде відкрито близько 100 додаткових груп для більше ніж двох тисяч малюків, - повідомила Ганна Старостенко.

Водночас, заступник голови КМДА зазначила, що місто підтримує працівників дошкільних навчальних закладів, адже розуміє, наскільки важкою та важливою є їхня праця.

Ми зберегли муніципальні надбавки для вчителів та вихователів, а з 1 вересня підвищили зарплатню всім працівникам бюджетної сфери. Зокрема, підвищаться зарплати вчителів та вихователів на 160-400 грн. Крім того, місто запровадило додаткову плату за інтенсивність тим вихователям, які працюють у переповнених групах, – додала вона.
Читайте також: Корупціонерів у столичній мерії не буде - Кличко