Суспільство
25 вересня 2015
На вулиці Луцька виїхала перша електромаршрутка з безкоштовним Wi-Fi (відео, фото)
Проїзд коштує 1,5 гривні.
news-image

 Луцьк попереду усієї країни: це перше місто, де на вулиці виїхав електронний суспільний транспорт. Та й ще, за словами водія, більш зручний у використанні, передає «Єдність».

Як стало відомо, працює маршрутне таксі на ферум - літієвих батареях, строк служби яких близько 10 років. Повністю заряджений мікроавтобус може проїхати по місту 250 км. Для відновлення живлення йому потрібно 8 годин при стандартній напрузі, або 5 годин, якщо в мережі 360 вольт.

Водій стверджує, що керувати електричним залізним конем суттєво простіше, адже в ньому немає механічного перемикання швидкостей, а стоїть щось на кшталт автоматичної коробки передач. Тому активними є лише дві педалі - газ і гальма. Пасажири наголошують, що працює ця маршрутка у рази тихіше за звичайну.

Зручно, що у автобусі встановлена система автоматичного оповіщення про зупинки, а також прилаштовані інформаційні монітори, на яких можна під час подорожі переглянути погоду, новини, корисну інформацію. Вільне користування Wi-Fi у громадському транспорті для України поки не властиве, але в електомаршрутці воно теж присутнє. Пасажири запевняють, що якість Інтернет-сигналу достатньо висока: можна слухати музику онлайн, читати або навіть передивлятись відео.