Київ
30 вересня 2015
Кличко звільнив головного архітектора Києва та двох його заступників
На посади, що звільнилися, буде оголошено конкурс.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора Києва, директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Сергія Целовальника та двох його заступників із займаних посад. Про це Кличко повідомив під час наради з представниками департаменту містобудування та архітектури, передає  «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Мер відзначив, що давно стоїть питання про наведення ладу у сфері зовнішньої реклами та упорядкування ситуації з МАФами, але досі до кінця проблеми не вирішені, комплексна схема розміщення зовнішньої реклами та комплексна схема розміщення МАФів не затверджені.

Ми змінили главу «Київреклами», але до сьогодні порядок не наведений, скарг не менше, будівель вже не видно в столиці – все завішано рекламою. Такої кількості хаотичної реклами я не бачив у жодному місті світу! Навести лад у рекламі – питання департаменту архітектури, розміщення та прибирання МАФів – знову архітектура, видача детальних планів території – архітектура. І з усіх джерел я чую, що завжди необхідно з кимось домовлятися, а змінити рішення на позитивне можна за винагороду. З цієї причини був звільнений заступник директора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш, коли права на розміщення реклами передавались одному комерційному підприємству.

Тому, за результатами незадовільної роботи за даний період, я ухвалив рішення звільнити головного архітектора і двох його заступників з займаних посад. Проведемо конкурс і візьмемо тих людей, які здатні навести лад у цій сфері і будуть працювати чесно та відповідально. А з очільниками управлінь будемо розбиратися окремо, – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також: «Перші два тижні на державній посаді я був у стані шоку» - Олександр Спасибко