Київ
30 вересня 2015
Кличко: "Київрада виділила майже 145 млн грн на надбавки освітянам"
Київський мер привітав учителів з професійним святом.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в урочистостях до Дня працівників освіти, привітав столичних вчителів і викладачів з професійним святом та зазначив, що Київрада вже виділила майже 145 млн грн на надбавки освітянам, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

У нинішній складній економічній ситуації в країні та у столиці міська влада робить все можливе, аби вчителі отримували достойну винагороду за свою непросту роботу. З 1 вересня збережено муніципальні надбавки для вчителів. Керівники всіх загальноосвітніх, дошкільних і позашкільних навчальних закладів одержують 50% надбавку від розміру ставки заробітної плати. Надбавку у 20% – за престижність педагогічної професії та 20% муніципальної надбавки отримують усі педагогічні працівники. Сьогодні Київрада вже виділила майже 145 млн грн на надбавки освітянам, – зазначив Віталій Кличко.

Київський міський голова подякував вчителям за витримку, за те, що, незважаючи на всі труднощі, вони інвестують свій час та сили в найцінніше – в дітей.

Найважливіше для нас – це наші діти. І ми хочемо, щоби вони були кращими за нас, мали якіснішу освіту, щоби вони гарно навчалися, відкривали для себе світ. Якісна освіта – запорука успіху у подальшому житті. Це ви готували переможців олімпіад, фестивалів, конкурсів та змагань міжнародного рівня. Це ваші учні – а саме 288 випускників столичних шкіл – отримали на зовнішньому незалежному оцінюванні цього року максимальні 200 балів, – звернувся до присутніх вчителів мер.

Він зазначив, що столична влада збільшила інвестиції у сферу освіти.

Робимо капітальні ремонти у школах і дитсадках. І навіть у цих складних умовах відкриваємо нові навчальні заклади. До цього навчального року в столиці відкрилися дві нових школи та два дитсадки, – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що у 2016 році планується відкрити 3 нових навчальних заклади та реконструювати ще 16.

Віталій Кличко побажав освітянам здоров’я, натхнення і миру та вручив грамоти і подяки від Київського міського голови та Міністерства освіти.

Читайте також: Кличко звільнив головного архітектора Києва та двох його заступників