Політика
1 жовтня 2015
"Звільнення Целовальника - це «червона лампочка» для столичних корупціонерів", - експерт
Дії мера Києва Віталія Кличка свідчать про цілеспрямоване очищення органів влади від корупціонерів.
news-image

Так прокоментував звільнення Сергія Целовальника з посади головного архітектора Києва заступник голови ГО « Центр правової допомоги «ІСКРА» з питань ЖКГ Олексій Заїка, передає «Єдність».

«Звільнення Целовальника і його замів стало логічною кульмінацією «чистки» одного з найкорумпованіших департаментів КМДА. Ще раніше, після звільнення його зама Андрія Вавриша, це кадрове рішення напрошувалося само собою. Тим більше що кияни скаржилися на «політику» головного архітектора міста, багато рішень якого викликало бурю обурення у столичних жителів. Таким чином, ми спостерігаємо за системною боротьбою Кличка з корупціонерами у верхівці столичної влади», - зазначає Олексій Заїка.

«Це «червона лампочка» для всіх столичних корупціонерів», - заявив експерт.

За його словами, з кожним звільненням керівництва в міськадміністрації Кличко чітко дає зрозуміти всім чиновникам: якщо не чистий на руку, або йди сам, або тебе звільнять публічно, або ж працюй чесно.

«З моменту вступу на посаду, Кличко звільнив близько 400 чиновників різних ланок, і анонсував, як і у випадку з посадами в Департаменті архітектури, відкриті публічні конкурси. Це вселяє надію на те, що нинішній мер оновлює склад столичної влади на людей з європейським мисленням, які будуть працювати чесно і в інтересах киян, а не в своїх особистих», - підкреслив експерт.