Політика
2 жовтня 2015
"Ми починаємо відведення легкого озброєння",- Порошенко за підсумками перемовин у Парижі
3 жовтня українська сторона починає відведення озброєння з лінії зіткнення.
news-image

3 жовтня Збройні сили України починають відведення озброєння калібром менш як 100 мм з лінії зіткнення сторін у Донбасі. Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі лідерів глав країн "нормандської четвірки» в Парижі, повідомляє «Єдність».

«Головним результатом цієї зустрічі було кілька ключових важливих рішень. Рішення перше - ми починаємо відведення легкого озброєння, починаємо це буквально на наступний день, чітко обговорили процедуру », - заявив Порошенко на прес-конференції.

Глава держави зазначив, що за домовленістю відведення озброєння триватиме 41 день. Будуть етапи активних дій, які чергуватимуться з перевірками, щоб забезпечити виконання умов договору сторін. Президент також додав, що глави країн "нормандської четвірки" домовилися про безперешкодне потрапляння Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю окуповану територію Донбасу.

"ОБСЄ тепер повинна мати безперешкодний доступ на всю окуповану територію і доступ до кордону», - сказав він.

Порошенко наголосив, що учасники дипломатичної місії обговорили усі етапи відведення озброєння, тому сторонам конфлікту залишилося лише гідно виконати умови.