Google та Microsoft залагодити всі патентні суперечки, яка поклала край багаторічній війні
Гіганти світу ІТ вирішили покласти край багаторічним судових позовів.
news-image

Патентна війна між корпораціями тягнеться з 2010 року, передає «Єдність».

Розбіжності виникли на ґрунті технологій, що використовуються в пристроях Xbox та мобільних пристроях компанії Motorola Mobility.

Нагадаємо, що на сьогодні мобільний підрозділ Motorola належить компанії Lenovo, але аж до 2014 року ним володіла Google. При продажу пошуковий гігант, тим не менш, зберіг більшу частину патентів, так що перехід Motorola в руки Lenovo ніяк не допоміг вирішенню конфлікту з Microsoft.

Фінансова сторона домовленості, досягнутої компаніями, не розголошується, але повідомляється, що гіганти умовилися працювати спільно і в майбутньому зміцнювати захист своєї інтелектуальної власності.

"Microsoft і Google раді повідомити, що досягли угоди з питань патентів. Виконуючи одну з частин даної угоди, компанії припинять всі процеси у справах про порушення патентів один одного, у тому числі, пов'язані з Motorola Mobility. Google та Microsoft також погодилися співпрацювати в певних патентних областях і в майбутньому мають намір працювати спільно, на благо клієнтів", - свідчить спільний прес-реліз двох компаній.