Україна
4 жовтня 2015
Мережу захопило фотографування купюр гривні з архітектурними пам'ятками (фото)
Користувачі відшукують зображені на гривні пам'ятки.
news-image

Користувачів соцмереж захопив флешбом фотографування архітектурних пам'яток, зображених на зворотній стороні української гривні, повідомляє «Єдність». Об'єднавши зображення і реальну споруду, можна отримати цікаве напівреальне фото.

Нагадаємо, що на 2-гривневій купюрі зображено знаменитий собор Святої Софіі. А 5-гривнева банкнота пов'язана з Іллінською церквою, що знаходиться в селі Суботові Черкаської області. На зворотному боці українського «червінця» розташувалася Києво-Печерська лавра - візитна картка столиці. Реверс 20-гривневої банкноти відправляє нас прямісінько до Львова - до головного входу Львівського оперного театру. На купюрі номіналом в 50 гривень художники зобразили Будинок вчителя. На 100-гривневій банкноті ми бачимо будівлю Київського національного університету ім. Шевченко - відомий Червоний корпус. На обороті 200-гривневої банкноти незмінно зображувалася в'їзна вежа Луцького замку.

Традиція зображати на грошах пам'ятки й пам'ятні місця країни - не нова. Будівлі на своїх банкнотах розміщують в сусідній Росії та Білорусії, а також в Канаді, США і низці інших держав. Сьогодні важко сказати, хто став ініціатором цієї ідеї, але, найімовірніше, звичай буде зберігатися довгі роки і поповнюватися новими зображеннями пам'яток.