Події
5 жовтня 2015
ЄС продовжив санкції проти Клюєва
Обмежувальні заходи діятимуть до березня.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Європейський Союз продовжив санкції щодо народного депутата України Сергія Клюєва до 6 березня 2016 року.

Таке рішення було прийнято сьогодні у Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС з питань соціальної політики, зайнятості, охорони здоров'я і споживачів без обговорення.

Рада ЄС продовжила заборону на в'їзд і заморожування активів щодо однієї особи, яка є суб'єктом запобіжних заходів з урахуванням ситуації в Україні, на 5 місяців, до 6 березня 2016 року. Рада також оновив причину для знаходження цієї особи у списку", - сказано у повідомленні Ради ЄС.

Деталі рішення будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС 6 жовтня.

Нагадаємо, 5 березня 2014 ЄС заморозив активи 18 українських громадян, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів і причетності до порушень прав людини в Україні.
5 березня 2015 Євросоюз санкції проти родовжив на рік санкції проти 14 екс-чиновників часів президента Віктора Януковича, до 6 червня - для чотирьох - Олени Лукаш, сина екс-президента Віктора Януковича Олександра, Сергія Клюєва і Дмитра Табачника, були продовжені на рік.

Потім для Клюєва санкції були продовжені до 6 жовтня, а для інших трьох - до березня 2016 року.

Читайте також: "Порушення процедури при арешті Мосійчука - це факт", - журналіст