Події
5 жовтня 2015
НАТО збирається на екстрене засідання через Росію
Країни, що входять до альянсу, обговорюватимуть порушення повітряного простору Туреччини російським літаком.
news-image

Як повідомляє «Єдність», вищий політичний орган НАТО, Північноатлантична рада, сьогодні проведе засідання щодо дій РФ в Сирії у зв'язку з порушенням російським літаком повітряного простору Туреччини, яке Альянс вважає неприйнятним.

Про це йдеться в комюніке генсека НАТО Йенса Столтенберга.

Я тільки що зустрічався c міністром закордонних справ Туреччини Ферідуном Сінірліоглу, щоб обговорити недавні військові дії Російської Федерації в і навколо Сирії, включаючи неприйнятні порушення турецького простору російським бойовим літаком, - сказав генсек. - Я скличу зустріч Північноатлантичної ради пізніше сьогодні, щоб обговорити ситуацію".

Нагадаємо, раніше МЗС Туреччини повідомило, що російський військовий літак в суботу порушив повітряний простір Туреччини з боку Сирії в районі Искендерун провінції Хатай. За даними турецької газети Hurriyet, мова йде про винищувач Су-30.

За словами прес-аташе російського посольства в Туреччині Ігоря Мітякова, необхідні роз'яснення з цього приводу були надані російською стороною турецькому посольству в Москві.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу зазначив, що Москва повідомила Анкарі, що інцидент з порушенням військовим літаком РФ повітряного простору Туреччини стався помилково, і запевнила, що таких інцидентів більше не буде.

Читайте також: Для українських бійців організували безкоштовні курси англійської мови