Резонанс
6 жовтня 2015
Слідчі США викрили хабарників серед функціонерів ООН - Wall Street Journal
Правоохоронні органи США почали розслідування у справі про хабарництво при будівництві нерухомості в китайському Макао, фігурантами якого стали функціонери Організації Об'єднаних Націй.
news-image

За даними джерел  Wall Street Journal, розслідування веде прокурор Манхеттена Пріт Бхарара і Федеральне бюро розслідувань, передає «Єдність».

Причиною інтересу слідчих стали хабарі, які нібито виплачували китайські підприємці, цитує видання Дождь.

Деталі корупційної схеми джерела видання не приводять, однак зазначають, що гроші для функціонерів ООН проводилися через рахунки в країнах Карибського басейну. Поки неясно, скільки функціонерів ООН виявилися під підозрою.

Газета додає, що у вересні в Макао були затримані великий забудовник Нг Лап Сенг (Девід Нг) і його помічник Джефф Йінь, які, ймовірно, пов'язані з цією справою. Їм пред'явлені звинувачення в приховуванні від митних органів США ,5 млн готівкою. До затримання Нг був одним з високопоставлених радників китайського уряду і обіймав важливі посади в Макао.

Відомо, що Девід Нг і його компанія Sun Kian Ip Group співпрацювали з програмою ООН «Кооперація південь-південь» для економік, що розвиваються.

Нагадаємо, нещодавно саме в США почалося розслідування корупційної справи стосовно керівництва міжнародної футбольної організації ФІФА, яке призвело до арештів кількох осіб і майбутню відставку президента організації Йозефа Блаттера.

Читайте також: Сьогодні під час колегії Служби безпеки за хабарництво затримано високопосадовця СБУ (відео)