Політика
6 жовтня 2015
МЗС України назвало боротьбу Росії з тероризмом у Сирії особливо "цинічною"
Міністерство закордонних справ України сумнівається в здатності Росії зіграти конструктивну роль у процесі врегулювання конфлікту в Сирії.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це йдеться в заяві відомства щодо Сирії, оприлюдненій на офіційному сайті МЗС.

Українські дипломати висловили свою стурбованість агресивними діями Російської Федерації в регіоні Близького Сходу.

Атаки російських військово-космічних сил, які призвели до жертв серед мирного населення і не завдали суттєвої шкоди "ІДІЛ", породжують глибокі сумніви у здатності Росії відігравати конструктивну роль у процесі сирійського врегулювання, - йдеться в заяві. - Прикриваючись гаслом боротьби з міжнародним тероризмом, Кремль послідовно реалізує політику створення зон нестабільності і підтримання антидемократичних режимів. На тлі воєнної агресії РФ проти України, що супроводжується прямою підтримкою і фінансуванням тероризму на Донбасі, проголошення Москвою курсу на посилення боротьби з тероризмом в Сирії є особливо цинічним".

У МЗС зазначили, що солідарні з міжнародною спільнотою щодо необхідності ліквідації "ІДІЛ" як загрози глобального масштабу.

Крім того, в українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що кінцевою метою політичного процесу має стати створення уряду національної єдності, відновлення суверенітету та територіальної цілісності Сирії.

Читайте також: Росія хоче розпочати в Сирії наземну військову операцію