Політика
8 жовтня 2015
Турчинов: Удари Росії по Сирії провокують глобальний ядерний конфлікт
Масовий ракетний удар, який Росія завдала з кораблів у Каспійському морі по цілях у Сирії, провокує глобальний військовий конфлікт з можливим використанням ядерної зброї.
news-image

Про це заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає «Єдність» з посиланням на його прес-службу.

Всього здійснено 26 пусків крилатих ракет морського базування типу (КРМБ) 3М14 з універсального корабельного комплексу «Калібр-НК», - зазначив Секретар РНБО, наголосивши, що вперше в історії ВМФ РФ застосували крилаті ракети морського базування 3М14 у бойовій обстановці.

За словами Олександра Турчинова, застосування ЗС РФ крилатих ракет для ураження об'єктів на території Сирії неможна пояснити військовою доцільністю, «тому що уражені цілі були в зоні досяжності російських літаків».

Мета Москви - продемонструвати міжнародній спільноті рішучість та здатність російської армії застосовувати потужну ракетну зброю, - додав він і наголосив, що ці ракети здатні нести також ядерний боєзаряд.

На думку Секретаря РНБО, використання подібної зброї створює надзвичайно небезпечний прецедент, «привчаючи міжнародне співтовариство до пасивного спостереження за бойовим застосуванням ракет, здатних нести ядерний боєзаряд».

Такі дії РФ - реальний і дуже небезпечний крок у напрямку провокування глобального військового конфлікту з можливим використанням ядерної зброї, - резюмував Олександр Турчинов.

Нагадаємо, 7 жовтня Москва повідомила, що кораблі Каспійської флотилії ВМФ Росії завдали 26 ударів по позиціях бойовиків "Ісламської держави" у Сирії.

Читайте також: ВПС РФ знищили госпіталі в Сирії