Світ
9 жовтня 2015
Російські ракети, не діставшись Сирії, впали на Іран
Не долетіли до місця призначення 4 ракети.
news-image

Ракети, випущені з кораблів Каспійської флотилії, розбилися на території Ірану. Про це 8 жовтня повідомив телеканал CNN, інформує «Єдність».

У розвідці США повідомили, що мінімум 4 ракети не долетіли до Сирії, впавши та території сусіднього Ірану. Експерт в ефірі CNN припустив, що це могла бути просто аварія. Проте інший співрозмовник спростував таку версію. Ведучі наголосили, що кораблі Каспійської дивізії базуються в Каспійському морі, тобто це означає, що для досягнення Сирії їм знадобилося перелітати Іран і Ірак. Втім місце, де саме розбилися російські ракети, поки невідоме.

7 жовтня міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що російські кораблі Каспійського флоту "атакували позиції терористів «Ісламської держави»". Чиновник доповів президенту Росії Володимиру Путіну, що удари нанесли на відстані близько 1500 кілометрів високоточною зброєю. Всі цілі, за його словами, були вражені.

Міністерство оборони Росії згодом опублікувало записи, де демонструвалася траєкторія польоту крилатих ракет. Вони справді летіли через території Ірану та Іраку, а кінцевою метою слідування була Сирія. Удари по позиціям сирійців  Росія наносить з ракетних кораблів «Град Свияжск», «Углич» і «Великий Устюг».