Події
9 жовтня 2015
У Держдумі заявили, що військова фаза конфлікту в Україні завершується
Про це на засіданні робочої групи при голові Держдуми РФ з правовому аналізу законодавчих процедур і прийнятих в Україні правових актів сказав голова комітету з міжнародних справ Олексій Пушков.
news-image

Як повідомляє «Єдність», із посиланням на УНІАН, Пушков заявив, що Порошенко "тримає в руках литаври війни і готовий у них бити періодично для того, щоб шантажувати своїх партнерів по переговорах".

Я думаю, що все ж таки військова фаза зараз закінчується, і Порошенку буде вкрай важко її повернути - це викличе фундаментальне нерозуміння європейських держав", - сказав російський чиновник. - Проти України грає криза політики ізоляції Росії. США фактично відмовилися від такої політики, що підтверджують зустріч президентів США і РФ та інтенсивні переговори між очільниками зовнішньополітичних і військових відомств двох країн.

За словами Пушкова, у Європі "звучать заяви про те, що з Росією потрібно відновлювати конструктивні відносини".

Втім, жодного підтвердження слів росіянина немає. Хоч бойовики й отримали наказ дотримуватися перемир'я, проте Росія продовжує постачати їм зброю, що у будь-який момент може спричинити ескалацію конфлікту.

Читайте також: Болгарія може приєднатися до Шенгенської зони