Події
12 жовтня 2015
Учасники блокади Криму заявили про відключення електроенергії по лінії Мелітополь-Джанкой
Енергетики підтримали учасників акції з блокади півострова і припинили постачання електроенергії до Криму по лінії Мелітополь - Джанкой.
news-image

Про це повідомляє «Єдність», посилаючись на інформацію заступника голови штабу громадянської ініціативи з блокади Криму Ізета Гданова.

Товари поставляти окупантам неможна. А електрика - це теж товар. Згідно з нормами ООН, окупанти повинні забезпечувати зайняту ними територію. Ми, зі свого боку, будемо працювати, щоб деокупувати її , - зазначив Гданов в коментарі Крим.Реаліі.

За його словами, днями біля раніше пошкодженої невідомими на Херсонщині електроопори високовольтної лінії зібралося близько сотні учасників блокади, в тому числі, і місцеві жителі. Через що енергетики, згідно правил безпеки, не могли продовжити ремонтні роботи: на об'єкті перебували сторонні люді.

Гданов розповів, що енергетики своїм рішенням 11 жовтня відключили і закільцювати дану гілку.

Це буде тупикова гілка, на Крим по ній електрика не піде. У рамках чинного законодавства доводитимемо до відома можновладців, що постачання електрики до Криму, щонайменше, аморальне, - сказав він.

Гданов зауважив, що крім цієї лінії ще три продовжують постачати електроенергію на територію кримського півострова.

У той же час, начальник служби ліній Запорізьких магістральних електричних мереж Ігор Ладний зазначив у коментарі Крим.Реаліі, що підтримує акцію з блокади Криму, «але для цього треба діяти цивілізовано».

Офіційної інформації української влади про відключення електроенергії в Крим на даний момент немає.

Читайте також: Економічна блокада Криму має вирішитись вже цього місяця