Події
14 жовтня 2015
Новою главою одеської митниці стане заступниця Саакашвілі
Призначення відбудеться 16 жовтня.
news-image

Новим керівником одеської митниці призначать заступницю голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі - Юлію Марушевську. Про це губернатор Одещини заявив у коментарі Цензору, передає  «Єдність».

Ми розмовляли з главою Державної фіскальної служби Романом Насіровим, і він гарантує, що на цьому тижні, ми домовилися на 16 жовтня, новим начальником одеської митниці буде призначено запропонованого мною кандидата - це Юлія Марушевська. В її команді допомагатимуть грузинські радники, які провели реформу митниці в Грузії, - повідомив Саакашвілі.

На його думку, з перших днів для всіх імпортерів, які чесно працюють на ринку, має діяти виключно перший метод розмитнення - за контрактною вартістю вантажу.

Упевнений, що порушників буде не більше 5-7%. Митник в Одесі не матиме права диктувати ціни - це людина, яка займається оформленням документів у певний за нормативами час. Інших функцій, а тим більше повноважень затримувати переміщення товару, у митника не буде, - зазначив одеський губернатор.
Після призначення Юлії ми відразу ж займемося підготовкою кадрового конкурсу на митниці. Треба набрати нових людей на новій основі. Сподіваюся на підтримку наших західних партнерів, щоб отримати допомогу для додаткового матеріального забезпечення нових митників, щоб люди отримували гідну зарплату, - резюмував голова ОДА.