Політика
14 жовтня 2015
У Добропіллі в мери балотується організатор референдуму та сепаратист (відео)
Зараз він обіймає посаду голови селища Новодонецьке.
news-image

Кандидатом в мери міста Добропілля Донецької області зареєстрований відомий сепаратист Андрій Аксьонов, який відкрито підтримував ДНР і займався організацією незаконного референдуму 11 травня 2014 року про відділення Донбасу від України, повідомляє «Єдність».

Аксьонов обіймає посаду голови селища Новодонецьке, яке підпорядковане міській раді Добропілля. Навесні 2014 року, коли в Донецькій області відбувалося протистояння прихильників територіальної єдності України і сепаратистів "ДНР", Аксьонов займав сторону останніх. У квітні 2014 року він намагався перешкоджати патріотичному автопробігу прихильників України, в той же час у своїх інтерв'ю Аксьонов стверджував, що зобов'язаний, як голова селища, слідувати бажанням сепаратистів навіть якщо вони захочуть приєднатися до Гондурасу.

Відомо, що до кінця 2014 року Аксьонов жив у Криму, де переховувався від можливого переслідування українськими правоохоронцями. Однак зараз він не тільки повернувся в Добропілля, а й намагається взяти місто під свій контроль. Аксьонову дозволяють безперешкодно йти у владу.