Події
22 жовтня 2015
Суд не відпустив пасинка Фірташа додому, не дивлячись на непритомність
Апеляційний суд Києва залишив під вартою Сергія Калиновського, якого підозрюють у порушенні правил дорожнього руху, що призвело до смертей.
news-image

Як повідомляє «Єдність», таке рішення ухвалила колегія суддів навіть після того, як пасинок олігарха картинно знепритомнів під час засідання служителів Феміди.

Ми просили змінити запобіжний захід на домашній арешт, оскільки Сергій Калиновський потребує лікування, яке неможливе в ізоляторі. Сторона захисту все одно буде шукати можливість змінити йому запобіжний захід, а також добиватиметься визнання невинуватості свого підзахисного", - сказав після засідання суду адвокат Ярослав Гутарин.

На його думку, доводи прокурора про те, що Калиновський не відшкодував збитки потерпілим після ДТП, а також відмовився пройти тест на алкогольне сп'яніння є частково достовірними.

Правозахисник каже, що пасинок Фірташа також постраждав у ДТП, а наслідки від цього він відчуває й сьогодні, але Калиновський готовий зараз відшкодувати збитки постраждалим.

Нагадаємо, 30 травня 2007 року тоді 22-річний Калиновський на великій швидкості скоїв ДТП на бульварі Шевченка у Києві, унаслідок якого загинув прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, а також супутниця пасинка олігарха Анастасія Броннікова.

Чоловіка затримали 29 вересня цього року за їзду зустрічною смугою у Дарницькому районі. Порушник не показував поліції своїх документів. Правоохоронці ідентифікували його за фотографією, опублікованою в інтернеті.

Калиновський перебував у міжнародному розшуку із 2007 року за скоєння ДТП зі смертельним результатом. 

Читайте також: Пасинка Фірташа залишили під вартою