Події
26 жовтня 2015
Суддя районного суду Маріуполя вимагала хабар у розмірі 1000 дол США за прийняття "правильного" рішення
Санкція статті передбачає покарання у вигляді від 5 до 10 років позбавлення волі.
news-image

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, під час досудового слідства встановлено, що суддя районного суду міста Маріуполя разом з помічником адвоката вимагали та отримали неправомірну вигоду від місцевої мешканки за прийняття рішення на її користь у цивільній справі, передає  «Єдність». Розмір хабара склав 1000 дол США.

Представники слідчого управління прокуратури Донецької області сумісно з ГУМВС України в Донецькій області під час обшуку за місцями роботи та мешкання фігурантів знайшли отримані від громадянки гроші.

Слідчим відділом прокуратури Донецької області повідомлено про підозру судді у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб).

На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на збір доказів вини підозрюваної. Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді від 5 до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: Вранці 40-річна киянка ножем поранила священника