Події
27 жовтня 2015
Охорону Плотницького здійснюють спецпризначенці РФ, які охороняють перших осіб за кордоном
Бійці російського загону спеціального призначення "Заслон" Служби зовнішньої розвідки РФ охороняють ватажка терористів "ЛНР".
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це на своїй сторінці у Facebook написав активіст громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов.

Російські куратори не довіряють особисту охорону ватажка самопроголошеної "республіки" співробітникам місцевих спеціальних служб, зокрема, МГБ "ЛНР", яку очолює колишній співробітник СБУ Леонід Пасічник.

Відомо, що бійці "Заслону" спеціалізуються на силовому забезпеченні операцій за кордоном та на охороні перших осіб країни та посольств РФ за кордоном.

У разі виникнення небезпеки в обов'язки бійців "Заслону" входить проведення операції "Прорив" - термінової евакуації клієнтів. Загін сформований в структурі Служби зовнішньої розвідки в березні 1998 року. Він підпорядковується безпосередньо директору СЗР. Бійці "Заслону" мають право не узгоджувати свої плани і дії з іншими силовими міністерствами", - зазначив активіст.

За даними "Правої справи", людям, які здійснюють охорону Плотницького, заборонено спілкування з місцевими "правоохоронцями".

Крім того, є інформація, що бійці російського загону спецпризначення "Заслон" брали активну участь в захопленні будівлі УСБУ в Луганську 6 квітня 2014 року.

Читайте також: Міжнародна організація передала до Гаазького трибуналу матеріали про звірства терористів на Донбасі