Події
27 жовтня 2015
У "ЛНР" страйкуючим шахтарям пояснили, що це вони винні гроші "республіці" (ВІДЕО)
У Красному Лучі шахтарі вимагають виплатити їм заборгованість по заробітній платі, але "міністри" "республіки" розібралися у ситуації, заявивши, що гірники навпаки винні їм грошей.
news-image

Як повідомляє «Єдність», у "ЛНР" з'ясували, що працівники "Донбасантрациту" заборгували "республіці".

Страйк шахтарів у Красному Лучі почалася 20 жовтня. Ініціаторами акції протесту виступили гірники шахти "Краснолуцька". Пізніше їх підтримали і співробітники інших шахт "Донбасантрациту"». Шахтарі вимагають грошей і роботи. Зараз на їх підприємствах працюють лише найнеобхідніші служби. Видобувні ділянки або стоять, або працюють нелегально, на мінімумі можливостей.

Заробітну плату з липня минулого року гірниками видавали лише один раз. І це у "республіці" назвали авансом, який потрібно було повернути "міністерству". Так що відтепер шахтарі повинні відшкодувати бойовикам 13 мільйонів 500 тисяч гривень.

20 жовтня, в день початку страйку, місцева "влади" і вище начальство на зустрічі з шахтарями говорили, що питання про позику вирішується, і гроші з дня на день надійдуть. Обіцяли також допомогти продуктами. Але ватажки терористів вирішили піти у атаку та перейшли від оборони у напад.

Втім, гірники, коли дізналися, що їм ще й гроші віддавати потрібно, погрозили терористам застосувати радикальні заходи - зупинити водовідлив, що загрожує не тільки затопленням виробок і остаточної зупинкою підприємств, а й екологічною катастрофою місту.

Реакція терористів щодо цього поки що невідома.

Читайте також: У "ЛНР" заявили, що ЗСУ провокують бойові зіткнення через те, що таким чином зароблять більше грошей