Світ
27 жовтня 2015
У Росії скандальний депутат Мілонов просить заборонити Хеллоуїн
Зокрема депутат пропонує заборонити святкування Хеллоуїна в школах, бо костюмовані "свята нечистої сили" завдають величезного удару дитячій та юнацькій психіці".
news-image

Як повідомляє «Єдність» з посиланням на агенцію ТАСС, депутат Заксобранія Санкт-Петербурга Віталій Мілонов, відомий низкою гучних ініціатив, надіслав лист міністрові освіти РФ Дмитру Ліванову, в якому пропонує заборонити святкування Хеллоуїна в державних освітніх установах.

Про це ТАРС повідомив у вівторок помічник парламентаря Ілля Євстигнєєв.

На думку Мілонова, костюмовані "свята нечистої сили" завдають величезного удару дитячій та юнацькій психіці".

Як правило, учасники цих вистав, в театралізованій формі, проводять якісь сатанинські "обряди" і подібні окультні дії, пропагують суїцид , окультизм, сектантство і агресію, - відзначає парламентар.


Мілонов вважає, що "підростаючому поколінню подається негативний і, навіть, багато в чому, руйнівний приклад заперечення сакраментальних російських цінностей, заснованих на повазі християнських традицій".

Російське видання зауважує, що раніше спроби заборонити свято робилися як в окремих регіонах, так і на федеральному рівні. Єдиних рекомендацій поки не вироблено.

Нагадаємо, свято Хеллоуїн відзначається 31 жовтня. Вважається, що це єдиний день у році, коли духи померлих можуть повернутися на землю. Традиційний символ Хеллоуїна - вирізана з гарбуза голова із запаленою свічкою всередині - було покликана відганяти від будинку злих духів. Велику популярність свято отримало в США і Канаді, куди його завезли вихідці з Шотландії та Ірландії. Згодом він поширився по всьому світу.

Читайте також: Мілонов пропонує "ДНР" і "ЛНР" прийняти закони про заборону пропаганди гомосексуалізму