Події
27 жовтня 2015
Навальний показав "китайський палац" Сергія Шойгу за 18 мільйонів доларів (ФОТО)
Фонд боротьби з корупцією, створений російським опозиціонером Олексієм Навальний, виявив "палац" російського міністра оборони Сергія Шойгу, вартістю 18 млн доларів, в елітній Рубльовці.
news-image

Як повідомляє «Єдність», земля складається з двох ділянок - 1768 кв.м. і 7 232 кв.м., всього 9 000 кв.м., в самому елітному місці - селі Барвиха, говориться на сайті соратника опозиціонера Навального - Георгія Алуброва, який займається розслідуваннями у Фонді.

Перша з ділянок, згідно з документами, деяка Олена Олександрівна Антіпіна купила у квітні 2010 року, а другий вона ж придбала у серпні 2012. Однак також у Фонді з'ясували, що в листопаді 2009 року цю землю в Барвисі купила студентка Ксенія Сергіївна Шойгу - дочка Сергія Шойгу , тодішнього глави МНС і члена вищої ради пропутінської "Єдиної Росії". Ксенії тоді щойно виповнилося 18 років і необхідність вказувати її в батьківській декларації відпала.

Як 18-річна студентка Ксенія Шойгу стала власницею землі мінімальною вартістю $ 100 тис. За сотку або $ 9 млн за всю ділянку - незрозуміло, і це відмінний питання для слідчого комітету, - відзначає Алубров.

Одну з ділянок Ксенія Шойгу передала Антіпіній у квітні 2010, другий дістався від Шойгу Антіпіній у серпні 2012. Цією загадковою жінкою виявилася сестра дружини Шойгу - на неї і був переписаний будинок.

Після отримання землі 18-річна Ксенія Сергіївна тут же взялася за будівництво будинку, який коштує не менше землі під ним - разом, за грубими оцінками, мінімум $ 18 млн.

У той же час, згідно з документами, з 2010 по 2012 рік бюджет сім'ї Шойгу склав 173 млн рублів. "В принципі, непогана сума. Але до гектара в серці Рубльовки не дотягує. До того ж, в 2012 році дружина Шойгу купила квартиру 217.6 кв.м. в елітному житловому комплексі "Воробйови гори", - відзначає соратник Навального, додаючи, що квартири такої площі коштують від 103 до 223 мільйонів рублів. 

Само собою, цей будинок (в Барвисі - ред.) всього лише результат корупційної діяльності Шойгу, - підсумував Алубров.

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер Олексій Навальний встановив у своєму розслідуванні, в якому будинку проживає прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.