Події
28 жовтня 2015
В Одесі міліція перевіряє факт щодо виправлення в протоколі результатів виборів на користь одного з кандидатів
Київським райвідділом міліції проводиться досудове розслідування за фактами можливої фальсифікації при заповненні протоколів дільничними комісіями.
news-image

Як повідомили у прес-службі Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області, 27 жовтня на сайтах деяких інтернет-видань з'явилися повідомлення про те, що члени дільничних комісій з виборчих дільниць по вулиці Академіка Корольова та Шклярука заповнювали уточнені протоколи підрахунків голосів безпосередньо у холі територіальної виборчої комісії Київського району, передає  «Єдність».

Крім того, на виборчій дільниці по вул. Академіка Корольова, члени комісії нібито виправили цифру в протоколі на користь одного з кандидатів.  

Слідчим відділом розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 158 (надання неправдивих відомостей  до органу ведення  Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів,   документів  референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.  

Проводиться досудове розслідування.   

Читайте також: У столиці винахідлива шахрайка винаймала квартири подобово і за цей час їх обкрадала