Світ
28 жовтня 2015
В одному з кафе Гельсінкі відвідувачі займаються йогою разом з кішками
На думку викладачки йоги, люди мають повчитися у котів вмінню зосередитися на моменті.
news-image

У Фінляндії цього літа всіх любителів кішок чекало приємна звістка - в центрі Гельсінкі було відкрито перше в столиці котяче кафе, передає  «Єдність» із посиланням на Yle.

Відвідувачі кафе можуть гладити пухнастих «мешканців», грати з ними або просто спостерігати за кішками, вживаючи чай або каву. Власник кафе Паси Ніккінен каже, що кафе за короткий час встигло перетворитися на туристичну визначну пам'ятку, куди стікаються люди з усієї Фінляндії. В якості новітньої послуги Ніккінен організував для відвідувачів курси котячої йоги, яка проходить в закладі по понеділках.

Я ставлюся з гумором до того, що я роблю. Незабаром ми плануємо організувати в кафе конкурс з в'язання шкарпеток з котячою тематикою, а потім - вечір знайомств для тих, хто поділяє любов до котів, - ділиться планами Ніккінен.

Йога і кішка - ця комбінація комусь може здатися дивною. Однак викладач йоги Анна Саволайнен вважає, що ці дві речі чудово поєднуються.

Кішки вміють насолоджуватися моментом, вони не розмірковують про минуле і не сподіваються на майбутнє. Люди могли б у них повчитися тому, як зосереджуватися на сьогоденні. Не потрібно весь час намагатися добиватися якихось цілей, іноді потрібно просто розслабитися і побути в спокої, як люблять робити кішки.

Котяча йога нічим не відрізняється від звичайної, хіба що навколо людей, що виконують асани, можуть вільно ходити пухнасті мешканці кафе. Час від часу кішки можуть обнюхати чиєсь обличчя або навіть влаштуватися на людських плечах або на колінах - звичайно, якщо асана це дозволяє.

Навіть короткий контакт з твариною озивається в душі, тому що кішки вміють бути присутнім тут і зараз, - говорить Саволайнен.