Події
28 жовтня 2015
На окуповану Луганщину приїхали фальшивомонетники з Росії
На території, яку тимчасово контролюють проросійську бойовики, з'явилися фальшиві купюри номіналом в тисячу і п'ять тисяч рублів.
news-image

Як повідомляє «Єдність», так звані "поліцейські" терористичної організації говорять, що фальшиві рублі увійшли в оборот "ЛНР" не так давно, але їх кількість дуже велика.

За словами співголови громадської ініціативи "Права справа" Дмитра Снєгирьова, друкування фальшивих купюр на окупованій території почалося з березня цього року. А контролює цей процес - сам "голова МДБ "ЛНР" Леонід Пасічник.

Показово, що силове прикриття та контроль за діяльністю "друкарні" здійснювало МДБ "ЛНР". Польовий командир "Рим", ще за часів України під прикриттям тоді ще офіцера СБУ Пасічника, який тепер очолює "профільне" міністерство в "ЛНР", контролював контрабандні потоки з території РФ, - написав активіст на своїй сторінці у Facebook.

Зараз інформацією про "друкарню" зацікавилися спецслужби Росії. Але росіяни не хочуть зупиняти прибутковий бізнес - вони бажають "віджати" його собі.

Крім того, керівництво Росії таким чином може вбити двох зайців - розібратися з бойовиком, що пішов у конфронтацію зі ставлеником Кремля Плотницьким, а також власноруч займатися обігом фальшивих рублів.

Втім, за словами Снєгірьова, поява фальшивих рублів саме зараз свідчить про те, що керівник "МДБ "ЛНР" Леонід Пасічник не залишає планів усунення Плотницького з поста глави бойовиків. Ця операція спецслужб "республіки" направлена на дестабілізування банківсько-фінансової діяльності "ЛНР".

Читайте також: У "ЛНР" вирішили приймати закони на народних сходах