Події
29 жовтня 2015
У Москві ліквідували Бібліотеку української літератури
Бібліотека української літератури у столиці Росії стане філією Московського дому національностей.
news-image

Про це виданню Slon Magazine повідомив речник департаменту нацполітики Моски Владімір Андрєєв, передає «Єдність».

Рішення ухвалили вже давно, зі скандалом (обшуком щодо забороненої літератури - прим.ред.) це не пов’язане, тут нічого особливо говорити. Чи знаєте ви ще якісь національні бібліотеки у Москві? Вона така єдина, тому її вирішили передати у Дом національностей, - сказав він.

29 жовтня влада Москви опублікувала розпорядження про переведення бібліотеки у підпорядкування департаменту нацполітики, міжрегіональних зв’язків та туризму — воно набуде чинності з 1 січня 2016.

Нагадаємо, 28 жовтня в Бібліотеці української літератури в Москві провели обшук, також пройшов обшук удома в директора бібліотеки Наталі Шаріної, а саму її затримали за звинуваченням у розпалюванню національної ненависті.

За версією слідства, у 2011-2015 роках Шаріна незаконно поширювала серед відвідувачів бібліотеки книжкові видання Дмитра Корчинського, визнані російським судом екстремістськими матеріалами й забороненими до використання в Росії.

Міністерство закордонних справ України вже висловило протест у зв’язку з обшуками в українській бібліотеці у Москві, тоді як Мінкульт закликав негайно звільнити арештовану голову бібліотеки.

Читайте також: ОМОН заблокував Бібліотеку української літератури в Москві. Шукають заборонені книжки