Україна
1 листопада 2015
Громадяни України втратили міграційні пільги в Росії
Користуватися ними відтепер можуть лише біженці з Донбасу.
news-image

З 1 листопада 2015 року для громадян України час знаходження в Росії без оформлення статусу обмежено трьома місяцями. Про це повідомляють російські ЗМІ, передає «Єдність».

З сьогоднішнього дня громадяни України можуть перебувати в Росії на загальних правилах: не більше 90 днів у рамках тимчасового перебування. Припинив дію наданий українцям на тлі збройного конфлікту в Донбасі пільговий міграційний режим. Він був введений в 2014 році у зв'язку з військовим конфліктом  на сході України, зазначає РІА «Новості».

Послаблення стосувалися режиму перебування та трудової діяльності. Зокрема, територіальним органам Федеральної міграційної служби було наказано продовжувати громадянам України термін тимчасового перебування в Росії. Для цього достатньо було звернутися в підрозділ ФМС з паспортом та міграційної картою.

Для тривалого перебування в Росії громадянам України тепер потрібно або отримати дозвіл на роботу, або оформити інший відповідний статус. У той же час особливий режим залишився в силі для біженців з Донбасу.