Світ
1 листопада 2015
У Петербурзі у рідних жертв авіакатастрофи збирають генний матеріал
Доставка тіл ймовірно відбудеться протягом доби.
news-image

Віце-губернатор Петербурга Ігор Албіна повідомив, що в Петербурзі є необхідні кошти для проведення генетичної експертизи жертв катастрофи російського A-321 в Єгипті, у родичів загиблих почали збирати генетичний матеріал. Про це повідомляє РІА Новості, передає «Єдність».

«У найближчі години буде організована робота з доставки тіл на територію Російської Федерації. Міські служби готові приймати літаки МНС », - сказав співрозмовник агентства.

Прибуття літака МНС з Єгипту в Петербург з тілами жертв катастрофи А-321 очікується в неділю, заявив раніше представник оперативного штабу російського МНС на брифінгу в Петербурзі.

«За нашим припущенням, це станеться протягом доби», - підтвердив Албіна, відповідаючи на питання, коли може прибути перший борт з тілами загиблих.

Стало відомо, що триває робота з родичами загиблих, у готелі зареєстровані 100 номерів для рідних загиблих з інших міст. У готелі вже розмістили людей з Карелії.

«Отримуємо матеріал для генетичної експертизи. У нас є необхідні сили і засоби для проведення експертизи в Санкт-Петербурзі », - додав Албіна.

Лайнер Airbus-321 авіакомпанії «Когалимавіа», який виконував рейс +9268 Шарм-еш-Шейх - Санкт-Петербург, вилетів з Єгипту в 06.51 (мск) і зник з екранів радарів через 23 хвилини. На борту знаходилися 217 пасажирів і сім членів екіпажу, всі загинули. Це найбільша катастрофа в історії російської і радянської авіації. У Єгипет прибули кілька десятків російських рятувальників.