Суспільство
3 листопада 2015
У Росії ув'язнений зламав з колонії банківський рахунок, щоб зробити подарунок жінці
За допомогою смартфона, запустивши програму-вірус, чоловік отримав доступ до банківського рахунку жителя Курської області.
news-image

У Росії Коломенська міська прокуратура направила до суду кримінальну справу стосовно чоловіка, що відбуває покарання в одній з колоній Марій Ел за шахрайство за допомогою смартфона заради подарунка знайомої, передає  «Єдність».

Як повідомили в прокуратурі Московської області, за даними слідства, Ільдар Габдуллін, відбуваючи покарання у виправній колонії № 4 в Республіці Марій Ел за допомогою смартфона, запустивши програму-вірус, отримав доступ до мобільного телефону жителя Курської області і мав можливість керувати його банківським рахунком. Він переклав з його рахунку 8000 рублів на рахунок жительки Коломни, з якою познайомився в інтернеті.

Дівчина, що не була обізнана про злочинні наміри шахрая, перевела в готівку зазначену суму і на прохання Габдуллина придбала подарунок для його знайомої, - зазначили в прокуратурі.

Наразі шахраю пред'явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 159.6 КК РФ (шахрайство в сфері комп'ютерної інформації), яка передбачає штраф до 300 тис. рублів або до 4 років ув'язнення.

Кримінальну справу направлено до суду.

Читайте також: "Вечеря в неволі": в Італії відкрився перший ресторан за ґратами (фото)