Події
11 листопада 2015
У Криму хочуть провести "перепис" українців
Окупаційна влада Криму хоче провести на півострові «перепис мігрантів» з України.
news-image

Як повідомив "глава республіки" Сергій Аксьонов, це дозволить планувати фінансування сфер охорони здоров'я та освіти, передає «Є!» з посиланням на ТАРС.

Сьогодні нам потрібно перепис мігрантів провести. У нас на території республіки, за попередніми оцінками, до 250 тисяч громадян України. Частина з них бігли від війни або з інших об'єктивних причин приїхали. Це навантаження на всі наші об'єкти інфраструктури, на систему охорони здоров'я, освіти, - пояснив таку ініціативу Аксьонов.
Робити це ми будемо і далі, але масштаб лиха треба порахувати, уточнити і визначити джерела фінансування, - додав Аксьонов.

У Криму створили спеціальну робочу групу з питань удосконалення системи управління міграційними процесами. Як говориться в пояснювальній записці до документа, група створена для «адаптації мігрантів, інтегрування їх в єдине правове та культурне поле Російської Федерації».

Нагадаємо, з моменту окупації півострова Російською Федерацією міжнародні правозахисні організації вважають Крим територією, де суттєво погіршилася ситуація зі свободами людини. Насамперед це стосується місцевого населення - кримських татар, які переважно не підтримують окупаційний уряд, а також відбуваються гоніння на будь-яку ініціативу з боку українських громадян.

Читайте також: У Криму "радіють" через туристичні проблеми Єгипту