Події
12 листопада 2015
"Краще відпочивайте в Криму і на Кавказі" - у Росії заборонили польоти до Туреччини і Тунісу
У Раді Федерації підтримали пропозицію заборонити польоти російських туристів до Туреччини і Туніс і вважають, що росіянам треба переорієнтуватись на вітчизняні курорти.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РІА "Новости".

Туреччина і Туніс залишаються одними з небагатьох напрямків масового туризму, але на сьогоднішній день безпеку і в Туреччині, і в Тунісі залишають, м'яко кажучи, бажати кращого, - заявив член комітету Совфеда з міжнародних справ Ігор Морозов.

Він також додав, що за останній час в цих країнах почастішали випадки терактів, жертвами яких стають туристи. Сенатор закликає уряди Туреччини та Тунісу приділити більше уваги забезпеченню безпеки туристичних зон.

Ми вже переконалися в жахливому стані безпеки в єгипетських аеропортах: в Каїрі, Олександрії, Шарм-ель-Шейху. Для Росії головне завдання - це забезпечення безпеки власних громадян, а не наповнення бюджету цих країн , - заявив він.

Разом з тим Морозов пропонує опрацювати альтернативи пляжам Тунісу і Туреччини. Для цього треба, на його думку, почати розвивати туристичну інфраструктуру в Криму і на Кавказі. Він наголосив, що треба "скористатись шансом".

Інформагенція нагадує, що раніше про заборону польотів до Туреччини і Туніс попросили депутати КПРФ. На думку парламентаріїв, польоти до Туреччини і Туніс можуть бути небезпечні через присутність ІГІЛ.

Читайте також: Медведєв закликав забути про швидке повернення росіян до Єгипту