Світ
18 листопада 2015
"Альянс з путінською Росією буде етично огидним", - Каспаров про співпрацю Заходу та РФ
Екс-чемпіон світу з шахів певен, що з "Ісламською державою" можна боротися й без сумнівних союзників.
news-image

Екс-чемпіон світу з шахів росіянин Гаррі Каспаров заявив, що вважає "огидними" плани західних країн об'єднатися з Росією з метою боротьби з терористичним угрупуванням ІГІЛ, яке взяло на себе відповідальність за теракти в Парижі. Свою думку з цього приводу спортсмен висловив в інтерв'ю Wall Street Journal, передає «Є!» з посиланням на Голос Америки.

«НАТО не потребує допомоги Путіна чи Ірану для знищення ІДІЛ; НАТО просто потрібна рішучість для цього», -зауважив Каспаров.

Каспаров очолює базований в Нью-Йорку Фонд прав людини, тому надто переймається питаннями співпраці США та Росії. Він зазначає, що потік біженців у країни Європи йде на користь російським інтересам.

"Криза з мігрантами корисна Путіну у двох аспектах, – пояснює він. – Вона відволікає увагу Європи від триваючої військової кампанії проти України".

Спортсмен зазначає, що біженці посилюють позиції ультраправих партій у європейських країнах, які тиснуть на уряди своїх країн щодо скасування санкцій проти Росії.

"Для США і Заходу альянс з Іраном, путінською Росією і режимом Асада буде етично огидним, стратегічно катастрофічним і абсолютно непотрібним", - резюмував Каспаров.