Суспільство
24 листопада 2015
Нардеп Ігор Луценко зізнався, що він - прийомний син екс-глави Нацбанка
Народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко визнав, що екс-глава Національного банку України Володимир Стельмах - його прийомний батько.
news-image

Також нардеп розповів, звідки у нього взялися перші мільйони, передає «Є!» з посиланням на матеріал "Главкома".

Минулого тижня в Facebook піднявся скандал навколо декларації Ігоря Луценка. Користувач Богдан Карпенко поставив кілька запитань, зокрема: звідки у нардепа в 2013 році взялися 800 тис. грн, звідки в 2014 році року взялися 1,4 млн грн на покупку дачі та ще 1,1 млн грн на рахунку в банку, а також чи правда, що екс-глава Нацбанку Володимир Стельмах - прийомний батько колишнього вуличного активіста.

У понеділок, 23 листопада, Луценко вирішив відповісти на всі питання. Для цього він зібрав у себе вдома на вул. Звіринецькій журналістів.

У 2004 році купив земельну ділянку в Княжичах Святошинського району. Тільки закінчилася Помаранчева революція, я працював у журналі «Кореспондент», там платили дуже непогану зарплату. Засновник зареєстрував нас підприємцями, ми платили податки, а й заробляли пристойно. У Києві почався бум нерухомості. Я купив ділянку. 2010 або 2011 році його продав, - повідомив нардеп.
Наступний договір: в 2009 році в житловому комплексі "Чайка" дуже дешево продавали квартири. Таких місць у місті було багато, але в «Чайці» з 150 кв. м можна було зробити трьох- чотирикімнатну квартиру. Продав її в 2012 році послуг за 900 тис. грн. Балотуючись, тоді ж я декларував ці гроші, - продовжив Луценко.

Він попередив, що за цей рік у нього буде збільшення доходів у декларації.

Курсова різниця в 2015 році очікується колосальна. Хоча банк, де лежать гроші, сильно обмежив виплати - 300 грн в день готівкою через банкомат і тисяча грн за безготівковими розрахунками, - сказав Луценко.

На питання, чи правда, що він позашлюбний син екс-голови Нацбанку Володимира Стельмаха, Луценко сказав:

Я не позашлюбний, я прийомний син Володимира Семеновича.
З приводу Стельмаха, не приховую - він багато допоміг мені в житті. Але я намагаюся жити на паритетних принципах, а не за його рахунок. Так, я позичав у нього гроші на квартиру в «Чайці», яку потім продав. І зараз йому повинен за будинок в Криму, - додав нардеп.
Читайте також: Депутата від "Батьківщини" Ігоря Луценка підозрюють у незаконному збагаченні.