Суспільство
26 листопада 2015
Музиканти Eagles of Death Metal розповіли про вечір у концертному залі Bataclan під час нападу терористів (відео)
Інтерв'ю виявилося дуже емоційним для учасників групи.
news-image

Музиканти рок-гурту Eagles of Death Metal розповіли про вечір у концертному залі Bataclan в Парижі, коли терористи захопили в заручники і вбили майже 90 осіб. Повна версія інтерв'ю з групою Eagles of Death Metal про теракти в Парижі вийшла на Vice 25 листопада, передає «Є!» із посиланям на УНІАН.

Соліст групи Джессі Хьюз розповідає, відразу після початку стрілянини кинувся шукати свою дівчину. Він підбіг до вхідних дверей і побачив особу, що стріляла. Він зрозумів, що люди в залі біжать за ним, тому він розвернувся і став відганяти відвідувачів концерту від дверей.

Я підбіг до запасного виходу, але не міг знайти Тьюздей (дівчина Хьюза — ред.). І тільки коли я почув її голос, зрозумів, що вона в порядку, я вийшов на вулицю, — розповідає Хьюз.

Люди на вулиці, за словами Хьюза, просто стояли і не рухалися. Учасникам групи довелося кричати: «Біжіть!», щоб змусити людей сховатися від терористів.

Інший учасник групи розповідає, що він стояв у самому кінці залу, коли почув звуки пострілів позаду нього, після чого побачив, як люди падають на підлогу.

Я бачив, як стрілець подивився просто на мене, прицілився і вистрілив, але промахнувся, — каже звукорежисер.

Куля потрапила в пульт, і «клавіші розлетілися на всі боки».

Кров була всюди, але терорист стояв і продовжував стріляти і стріляти. Вбивати людей і кричати "Аллах Акбар" на всю горлянку, — розповів він.

Інтерв'ю виявилося дуже емоційним для учасників групи: кілька разів музикантам було складно говорити через сльози.

Джессі Хьюз зазначив, що з нетерпінням чекає продовження концертів Eagles of Death Metal, хоче приїхати в Париж і першим виступити в Bataclan, коли він відкриється знову:

Я був там, коли зал замовк. Наші друзі прийшли подивитися на рок-н-рол і загинули. Я повернуся туди і буду жити

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів. Невідомі відкрили стрілянину в одному з ресторанів, три вибухи пролунали в безпосередній близькості від стадіону "Стад де Франс", де проходив товариський матч футбольних збірних Франції та Німеччини, на якому був присутній французький президент Франсуа Олланд. Крім того, на рок-концерті в театрі "Батаклан" невідомі захопили заручників. За останніми даними, під час нападів загинули 130 осіб, близько 350 поранені.