Письменниця Софія Андрухович стала лауреатом літературної премії
Доньку Юрія Андруховича відзначив Польський інститут.
news-image

Талановита молода письменниця Софія Андрухович отримала престижну літературну премію імені Джозефа Конрада-Коженьовського, започатковану Польським інститутом у Києві. Повідомили про подію під час оголошення результатів Премії в Національному музеї Тараса Шевченка, передає «Є!».

У якості винагороди донька Брія Андруховича отримає грошову нагороду в розмірі 3000 євро та піврічне стажування в Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща GAUDE POLONIA від Національного центру культури у Варшаві.

Журі обирало цьогоріч переможця із 63 номінантів. Серед українських письменників брали участь також Остап Сливинський та Олексій Чупа. Раніше премію вже отримували Тарас Прохасько, Сергій Жадан, Наталка Сняданко і Таня Малярчук.

До складу журі Премії ввійшли директор Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, письменники Андрій Курков та Таня Малярчук, літературознавець Ростислав Семків, польська публіцистка Боґуміла Бердиховська, президент польського ПЕН-клубуАдам Поморський та директорка Польського інституту в Києві Ева Фігель.

Премія Конрада присуджується раз на два роки українському письменникові віком до 40 років за "послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсальність послання".